marjan.hr

PLOVI I LOVI

KOZICA

Svi sparidi ce rado zagristi na kozicu, bila živa ili ne,a mamciti je treba od glave prema repu, s tim da vrh udice lagano proviruje. Na udicu se stavlja cijela, a može se postaviti i samo ocišceni zadak. Oni koji ne žele loviti kozice, a ne mogu natjerati lokalnu djecurliju da taj posao obave umjesto njih, mogu ih naci i na ribarnici. Pritom treba obratiti pažnju na njihovu svježinu, koja je, nažalost, na našim ribarnicama i precesto upitna, a za kvalitetnu i lovnu prezentaciju izrazito važna. Pored obicne, obalne kozice,na ribarnicama možemo naci i veliku kozicu (Penaeus Kerathurus).Dobra je ješka za pirge, kanjce i listove. Stavljanje na udicu mrtvu kozicu
stavljanje na udicu živu kozicu

Kozicu treba iskoristiti za ješku. Rijetke su ribe, ako ih uopce ima,koje ce odoljeti njenom izazovu na udici. Na kozicu grizu mnoge ribe,ukljucujuci one najkvalitetnije, cijem ulovu teži svaki ribolovac.Kozica na udici može se smatrati garancijom uspješna ribolova. Jedini je uvjet da mora biti svježa. Recimo i to – ješka se citavakozica, a na udicu se može staviti i ocišceni rep velike kozice.Onako bijel nekim je ribama još izazovniji.

I to je to dobar ulov

 

Ažurirano 10. siječnja 2015 — 13:45

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme