marjan.hr

PLOVI I LOVI

HOBOTNICA PEČENA S KRUMPIROM

 

– 1 hobotnica (oko 1 kg)

– 1 kg krumpira

– 1 veća glavica luka

– 3 češnjaka

– 6 žlica maslinovog ulja

– 6 žlica običnog ulja

– sol, papar, ružmarin

– 1 dl bijelog vina

Priprema:

U odgovarajući lim na hladno ulje staviti krumpir i luk izrezan na veće ploške. Na to staviti očišćenu hobotnicu (po mogućnosti prethodno zamrznutu, jer će biti mekša). Sve posuti ružmarinom i malo posoliti. Pokriti aluminijskom folijom i peći uz podlijevanje vodom na temperaturi 180°C oko 60 minuta. Potkraj pečenja zaliti vinom i dodati sjeckani češnjak i peršin. Kratko zapeći bez folije. Hobotnicu narezati na komade i poslužiti. Dobar tek!

Ažurirano 12. siječnja 2015 — 18:43

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme