marjan.hr

PLOVI I LOVI

SRDELE ILI INĆUNI LEŠO SASTOJCI

SASTOJCI
– 1 kg svježe srdele (ili još bolje inćuna)
– maslinovo ulje
– pola kapule isjeckane na listiće
– nasjeckani češnjak i peršin
– sol, papar u zrnu
Srdele se očiste, te im se otkine glava. Zakuha se voda u kojoj se malo prokuha kapula isjeckana na listiće i žlica maslinovog ulja. U kipuću vodu spusti se očišćena riba i kuha se toliko dok se meso ne počne odvajati od kosti (možda 5-6 minuta). Izvadi se, ocijedi, odvoji se meso od srednje kosti, položi u tanjur, pospe isjeckanim češnjakom i peršinom i prelije (dobrim) maslinovim uljem. Jede se i toplo i hladno. Mogu se poškropiti limu.

 

lešo

Dobar tek

Ažurirano 31. prosinca 2014 — 12:12

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme