Sastojci:
1 kg oborite ribe (orada, škarpina, lubin, zubatac….)
1 kg krumpira
0,5 kg luka
2-3 srednje velike rajčice
2-3 mrkve
1 zelena ili crvena paprika (sve povrće izrezati na tanke, okrugle ploške)
1 vezica sitno sjeckanog peršina
3-4 režnja češnjaka
3-4 lovorova lista i
malo ružmarinasol papar i vegeta po želji
0,1 l kvalitetnog bijelog vina
0,1 l prošeka
0,05 bijelog Porta
0,3 l maslinova ulja
PRIPREMA-U škrovadu posložimo isječeni krumpir i ostalo povrće. Začinimo ga po želji, dodamo maslinovo ulje, te položimo posoljenu i po sredini leđa razrezanu ribu. Pečemo u pećnici otprilike sat vremena na temperaturi od 180-200°C. Nekoliko minuta prije kraja pečenja, povrće zalijemo bijelim vinom i prošekom, a na kraju ribu zalijemo bijelim Portom. srednje gust, crvenkaste boje. Poželjno je koristiti suho vino dalmatinskih vinogorja koje obavezno treba servirati uz jelo.