marjan.hr

PLOVI I LOVI

MARINIRANI INCUNI

 

Sastojci:

500 g inčuna

korica od polovice limuna

2–3 režnja češnjaka

mrkva

crveni luk

celer, peršin,papar u zrnu

maslinovo ulje

2 čaše octa

čaša bijale vina

PRIPREMA -Izribajte limunovu koru. Dobro operite i ocijedite peršin. Operite, očistite i sitno narežite mrkvu, crveni luk i celer. Operite inčune pod mlazom tekuće vode, odstranite glave i kosti te ih rastvorite poput knjige. Složite polovinu inčuna u posudu viših rubova i odgovarajućih dimenzija. Na inčune stavite sjeckani limun, mrkvu, crveni luk i celer te malo posolite. Začinite s nekoliko kapi ulja pa složite drugi red inčuna koji ponovno prekrijte narezanim povrćem. Dodajte cijele režnje češnjaka, papar u zrnu (bolje je ako je višebojni), sitno sjeckani peršin te prelijte s 2 čaše octa i jednom čašom bijelog vina. Upamtite da inčuni moraju biti preliveni tekućinom te po tome odredite količinu sastojaka koji bi trebali biti u razmjeru dva prema jedan. Povećate li u znatnijoj mjeri količinu tekućine, onda dodajte više vina negoli octa da jelo ne postane prekiselo. Marinirajte barem tri – četiri sata na svježem mjestu (možete staviti i u hladnjak, ali nikada u zamrzivač!). Prije serviranja izvadite inčune iz posude, pažljivo ih ocijedite i složite na tanjur. Procijedite tekućinu od mariniranja i upotrijebite gusti dio za ukras (osim bijelog luka i papra u zrnu), Začinite s nekoliko kapi ulja.

Ažurirano 12. siječnja 2015 — 19:40

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme