marjan.hr

PLOVI I LOVI

ŠKAMPI NA BRUDET

 

– 1 kg škampa

– 0,20 kg luka

– 0,2 l maslinova ulja

– 1 češanj češnjaka,

– 2 žlice peršina

– 1 žlica krušnih mrvica

– 1 žlica šećera

– 2 žlice umaka od rajčica

– 0,2 l bijela vina

– 0,2 l vode, sol, papar

Priprema:

Na maslinovu ulju do pola ispirjati na rebarca izrezani luk. Dodati umak od rajčice, isjeckani peršin, češnjak, krušne mrvice, zčèine i doliti vode. Pokriveno kuhati neko vrijeme da luk i ostalo omekša. U tako pripremljeni i ukusan umak dodati škampe, pokriti posudu i lagano kuhati. Doliti vino. Brudet treba biti srednje gust, crvenkaste boje. Poželjno je koristiti suho vino dalmatinskih vinogorja koje obavezno treba servirati uz jelo.Dobar tek!

Ažurirano 10. siječnja 2015 — 14:38

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme