marjan.hr

PLOVI I LOVI

PRIPREMA PEČENA RIBA

PECENA RIBA

Najcešce, ribu pečemo ili na štednjaku ili u pećnici. Manje ribe, komade i filete pečemo na štednjaku u tavama raznih veličina i na malo ulja. Prije nego što počnemo sa pečenjem, ulje u tavi dobro zagrijemo. Jedino u tom slučaju riba ce pečenjem dobiti željenu svijetlo ili tamnije smeđu boju. U pećnici treba peci cijele ribe ili oveće komade. Neophodan je rešetkasti uložak koji je iznad dna posude za pečenje. To je neophodno zato što riba sadrži dosta vode pa ako bi se pekla na dnu posude to bi u stvari bilo dinstane a ne pečenje ribe. Riba se neposredno pred pečenje premaže ugrijanim uljem i stavi na također premazani uložak. Pečemo je oko 30 minuta

Ažurirano 10. siječnja 2015 — 14:22

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme