SASTOJCI
• 1KG SRDELE
• 5 ĆEŠNJEVA ČEŠČNJAKA
• 1 SVJEŽAN LISTA PERŠINA
• 4 ŽLIĆICE MASLINOVOG ULJA
• 5 ŽLIĆICA SOKA LIMUNA
• 1 ŽLICA SUŠENOG ORIGANA
• SOL PO ŽELJI
• PAPAR PO ŽELJI
PRIPREMA
Srdele očistiti,tako da im odrežemo glave i izvadimo utrobu,dobro ih isperemo u hladnoj vodi ,a zatim ocijedimo. Iznutra i izvana posolimo i popaprimo,a zatim slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. češnjak narežemo na kolutiće ,peršinov list operemo i narežemo i pomiješamo s češnjakom, maslinovo ulje,limunov sok, sol i papar po želji. Ovu mješavinu dobro izmiješamo i ravnomjerno prelijemo preko složenih srdela. Stavimo peći na ugrijanu pečenicu na 170 C pečemo 20-30minuta odnosno dok meso srdele ne omekša
DOBAR TEK