Za 4 osobe:
– 60 dg liganja
– 35 dg riže
– 1 dl maslinova ulja
– 4 režnja češnjaka
– peršin
– 1 žlica koncentrata od rajčice
– lovorov list
– 1 dl bijelog vina
– sol i papar
Priprema:
Očistiti i oprati lignje i narezati ih na kolutiće. Na maslinovu ulju popržiti sjeckani češnjak i pola količine peršina. Dodati kolutiće liganja, preliti ih vinom i pirjati. Dodati razrijeđeni koncentrat rajčice, lovor, sol i papar. Sve zajedno pirjati dvadesetak minuta polijevajući toplom vodom. U međuvremenu u slanoj vodi na pola skuhati rižu. Ocjediti rižu i dodati je lignjama, te sve zajedno pirjati desetak minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Kad je gotovo izvaditi lovorov list te posuti preostalom količinom sjeckanog peršina i ribanim parmezanom. Dobar tek!