Za 4 osobe:
– 1 kg različite bijele ribe (škrpina, grdobina, ugor itd.)
– 15 dg riže
– 1/2 dl maslinovog ulja
– 20 dg mrkve
– 1 korijen celera
– 2 korijena peršina
– 1 mala glavica luka
– 2 režnja češnjaka
– 2 lovorova lista
– papar u zrnu – sol
Priprema:
U lonac složiti očišćenu ribu, korjenasto povrće, češnjak, prženi luk, lovor i papar u zrnu. Prelijte vodom i staviti kuhati. Kad zakuha, smanjiti vatru, dodati maslinovo ulje i kuhati pola sata na laganoj vatri. Kad se riba počne odvajati od kostiju, skinuti s vatre, procijediti juhu, a ribu izvaditi i očistiti od kostiju. Procijeđenu juhu vratiti na vatru, posoliti prema ukusu, dodati rižu i kuhati desetak minuta. U zdjelu za juhu složiti komadiće ribe i korjenastog povrća, preliti juhom i poslužiti. Dobar tek!