marjan.hr

PLOVI I LOVI

PRIPREMANJE RIBE (općenito)

 

Zbog svog sastava i nedovoljnog vezivnog tkiva, riba se kuha ili peče znatno brže od svih drugih vrsta mesa. Pri kuhanju ili pečenju, riba izgubi 15 do 20% svoje težine. Riblja mast lagano se topi tokom kuhanja ili pečenja ribe, mješajuči se sa sokovima i tečnošću u kojima se priprema. Ukoliko je riba masnija, tada je treba pripremiti sa minimalnom količinom dodatnih masnoća. Uobičajeni načini za pripremu riba su: kuhanje, dinstane, pečenju u pećnici, pečenje na roštilju i prženje. Za jedan od ovih načina opredjeljujemo se već prema tome kakvom vrstom ribe raspolažemo, a sve zavisi i od njenog oblika i veličine.

Ažurirano 10. siječnja 2015 — 14:20

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme