Sastojci:
500 g inčuna
korica od polovice limuna
2–3 režnja češnjaka
mrkva
crveni luk
celer, peršin,papar u zrnu
maslinovo ulje
2 čaše octa
čaša bijale vina
PRIPREMA -Izribajte limunovu koru. Dobro operite i ocijedite peršin. Operite, očistite i sitno narežite mrkvu, crveni luk i celer. Operite inčune pod mlazom tekuće vode, odstranite glave i kosti te ih rastvorite poput knjige. Složite polovinu inčuna u posudu viših rubova i odgovarajućih dimenzija. Na inčune stavite sjeckani limun, mrkvu, crveni luk i celer te malo posolite. Začinite s nekoliko kapi ulja pa složite drugi red inčuna koji ponovno prekrijte narezanim povrćem. Dodajte cijele režnje češnjaka, papar u zrnu (bolje je ako je višebojni), sitno sjeckani peršin te prelijte s 2 čaše octa i jednom čašom bijelog vina. Upamtite da inčuni moraju biti preliveni tekućinom te po tome odredite količinu sastojaka koji bi trebali biti u razmjeru dva prema jedan. Povećate li u znatnijoj mjeri količinu tekućine, onda dodajte više vina negoli octa da jelo ne postane prekiselo. Marinirajte barem tri – četiri sata na svježem mjestu (možete staviti i u hladnjak, ali nikada u zamrzivač!). Prije serviranja izvadite inčune iz posude, pažljivo ih ocijedite i složite na tanjur. Procijedite tekućinu od mariniranja i upotrijebite gusti dio za ukras (osim bijelog luka i papra u zrnu), Začinite s nekoliko kapi ulja.