marjan.hr

PLOVI I LOVI

BRODET OD DAGNJI

 

– 1 kg dagnji
– 2 glavice luka
– 3 dl bijelog vina
– 4 rajčice
– 2 žlice peršinova lista
– papar- sol
-ulje

Priprema:

Dagnje dobro operemo i očistimo te ih prokuhamo u vodi da se otvore. Malo ih ocijedimo pa izvadimo meso iz školjki. U vatrostalnu posudu stavimo najprije sitno isječen luk, zatim dagnje, preko njih narezanu rajčicu pa sve to pospemo peršinom i paprom. Zalijemo vinom i pirjamo na laganoj vatri oko pola sata. Dobar tek!

Ažurirano 12. siječnja 2015 — 20:52

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme