marjan.hr

PLOVI I LOVI

PRSLUK ZA SPAŠAVANJE

Untitled - 1

Prema zakonu, svaki brod za rekreaciju mora imati upotrebljive prsluke u dobrom stanju i odgovarajuće veličine. Jedna veličina ne odgovara svima!

Na brodu za rekreaciju morate imati više tipova sigurnosne opreme za svakog člana posade.

Prsluci u nedostupnim ostavama biće od male koristi kada se dogodi nešto neočekivano, jer tada je neko već u vodi. Najbolji prsluci za spašavanje ili neko drugo osobno plutajuće sredstvo su oni koje nautičar već ima na sebi.
U SAD-u i Kanadi svake se godine radi kampanja: “Wear it!” (Nosi ga!). Kako je u tim zemljama nautika vrlo razvijena (ne samo na moru, već i na jezerima i rijekama), pametno je poslušati njihova iskustva i savjete za očuvanje vlastitog života, ali i onog svojih najbližih. Neka nautika bude radosno iskustvo, a to jedino može ostati ako smo uvijek spremni na razna iznenađenja, koja se mogu desiti u svakom trenutku i na svakom mjestu, bez obzira na vremenske prilike. Zato: “Nosite ga!”.

Untitled - 2

Ažurirano 16. siječnja 2015 — 18:30

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme