marjan.hr

PLOVI I LOVI

OBORITA RIBA U ŠKROVADI

 

Sastojci:

1 kg oborite ribe (orada, škarpina, lubin, zubatac….)

1 kg krumpira

0,5 kg luka

2-3 srednje velike rajčice

2-3 mrkve

1 zelena ili crvena paprika (sve povrće izrezati na tanke, okrugle ploške)

1 vezica sitno sjeckanog peršina

3-4 režnja češnjaka

3-4 lovorova lista i

malo ružmarinasol papar i vegeta po želji

0,1 l kvalitetnog bijelog vina

0,1 l prošeka

0,05 bijelog Porta

0,3 l maslinova ulja

PRIPREMA-U škrovadu posložimo isječeni krumpir i ostalo povrće. Začinimo ga po želji, dodamo maslinovo ulje, te položimo posoljenu i po sredini leđa razrezanu ribu. Pečemo u pećnici otprilike sat vremena na temperaturi od 180-200°C. Nekoliko minuta prije kraja pečenja, povrće zalijemo bijelim vinom i prošekom, a na kraju ribu zalijemo bijelim Portom. srednje gust, crvenkaste boje. Poželjno je koristiti suho vino dalmatinskih vinogorja koje obavezno treba servirati uz jelo.

Ažurirano 10. siječnja 2015 — 14:42

Autor

marjan

Sportsko Nauticka Ribolovna Udruga Marjan Split je neprofitabilna udruga građana udruženih sa ciljem promicanja nautike i ribolova, kroz sport i rekreaciju. Osnovana 30.10.1980g. kao društvo tj.S.N.R.D.Marjan. Upis u Hrvatski registar je izvršen dana 18 rujna 1998g. pod registarskim brojem 17000328.
S.N.R.U. Marjan © 2015 Frontier Theme